"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Підприємствам ТКЕ не відшкодовуватимуть різницю в тарифах з держбюджету

П'ятниця, 30 травня 2014, 11:43

Відшкодування з держбюджету різниці в тарифах для підприємств теплокомуненерго буде скасовано з 1 липня у зв'язку з запровадженням економічно обгрунтованих тарифів на послуги з теплопостачання.    

Про це заявив заступник глави міністерства Андрій Білоусов у ході селекторної наради з керівниками облдержадміністрацій передає "УНІАН".

"Виходячи з того, що для всіх підприємств теплоенергетики діятиме економічно обгрунтований тариф, починаючи з другого півріччя відшкодування різниці в тарифах з державного бюджету не буде", - йдеться в повідомленні.

При цьому Білоусов зазначив, що регіони повинні забезпечити розрахунки за природний газ в повному обсязі.

Реклама:

"Візьміть на контроль приведення тарифів до економічно обгрунтованого рівня там, де за це відповідають органи місцевого самоврядування", - сказав він.

Крім того, чиновник звернувся до керівництва регіонів з проханням донести до громадян в областях те, що у зв'язку із зростанням тарифів, окрім звичайного нарахування субсидій буде запроваджено спеціальні компенсації додаткових витрат на оплату комунальних послуг.

Він нагадав, що це передбачено постановою Кабміну № 83 "Про посилення соціального захисту населення в умовах підвищення цін і тарифів на комунальні послуги".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: