"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мін'юст спростив реєстрацію сільгоспземель

Четвер, 29 травня 2014, 20:57

Українці можуть здійснити реєстраційні дії щодо прав на землю сільськогосподарського призначення не тільки за місцем розташування земельної ділянки, а також в інших структурних підрозділах, що діють в межах відповідної області.

Відповідний Наказ № 845/5 від 28 травня 2014 року підписав міністр юстиції Павло Петренко, повідомляє прес-служба Міністерства.

"Величезні черги, що утворюються в органах реєстрації, спричинені, перш за все, нестачею людського ресурсу. Найболючіше це відчувають наші аграрії, адже проблема накопичувалася роками", - зазначив Петренко.

"Ми виправили цю ситуацію - віднині реєстраційні дії щодо земель сільгосппризначення можна здійснити не тільки у відділені ДРС по місцезнаходженню ділянки, а й в інших реєстраційних відділеннях області. Фактично, це перший крок із впровадження принципу екстериторіальності у сфері надання адміністративних послуг та повернення селянам їхнього права на землю", - додав він.

Реклама:

Міністр також повідомив, що в аграрних регіонах, де спостерігаються труднощі із реєстрацією прав на нерухоме майно, наразі створюються мобільні групи реєстраторів, які їздитимуть по районах та населених пунктах, де є найбільші черги, та проводитимуть відповідну реєстрацію на місцях.

"Обидві зазначені ініціативи були широко підтримані аграріями", - повідомляє прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: