Міненерго передумало будувати заводи з газифікації вугілля

Четвер, 29 травня 2014, 19:05

Міністерство енергетики та вугільної промисловості вважає, що будівництво в Україні заводів з виробництва газу з вугілля є безперспективним, а залучені для їх спорудження 3,6 мільярда доларів кредиту у Китаю необхідно спрямувати на інші проекти.  

Про це журналістам повідомив перший заступник глави Міненерговугілля Юрій Зюков, передає УНІАН.

"Я вважаю, що на сьогодні немає тих технологій, які можна було б тут застосувати і ефективно відпрацювати ці гроші", - сказав Зюков.

Він зазначив, що Міненерговугілля зараз знаходиться в пошуку інших проектів, які будуть ефективними, і зможуть окупитися.

Реклама:

При цьому чиновник навів приклад невдалої модернізації шахти ім. Мельникова, для підвищення рентабельності якої було витрачено 85 млн доларів китайського кредиту, залученого під державні гарантії. При цьому, за словами чиновника, на прибутковий видобуток вугілля шахта так і не вийшла.

"Ефективність не те щоб нуль, а три мінуси. Там ми не можемо не те щоб заробити для шахтарів, ми не можемо платити ні відсотки, ні тіло кредиту", - додав Зюков.

Як повідомлялося, національна акціонерна компанія "Нафтогаз України" в кінці 2012 року підписала кредитну угоду з Державним банком розвитку Китайської Народної Республіки на суму 3,656 млрд доларів для реалізації програми заміщення споживання природного газу українським вугіллям.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: