У Яценюка почали розподіляти гроші, отримані від Євросоюзу

Четвер, 29 травня 2014, 16:23

Кабінет міністрів в рамках розподілу коштів, отриманих від Європейського Союзу, розпорядився виділити Міністерству інфраструктури 294,4 мільйона гривень на реалізацію транспортних проектів.

Про це йдеться в постанові уряду №507-р від 27 травня 2014 року.

Зокрема, дані бюджетні призначення, передбачені у 2014 році Міністерству фінансів у спецфонді державного бюджету за програмою "Реалізація програм допомоги Європейського Союзу".

Згідно з розпорядженням, кошти надійшли від ЄС як перші три транші в рамках виконання угоди про фінансування програми "Підтримка впровадження транспортної стратегії України".

Реклама:

У документі наголошується, що використання цих бюджетних коштів здійснюється відповідно до порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для здійснення заходів щодо підтримки реалізації державної політики у сфері транспорту, затвердженим постановою Кабміну № 914 від 31 серпня 2011 року.

Також Кабмін виділив Міністерству екології та природних ресурсів 222,2 млн гривень, що надійшли в Україну по лінії програми допомоги Європейського Союзу "Підтримка реалізації Стратегії національної екологічної політики України", йдеться в розпорядженні уряду №508.

Як зазначається, кошти розподілені таким чином: 208 млн гривень спрямовано на видатки розвитку, і 13,8 млн гривень - на видатки споживання.

Як повідомлялося, Кабінет міністрів у грудні 2010 року схвалив проект угоди про надання фінансової допомоги ЄС на суму 65 млн євро для впровадження національної транспортної стратегії.

Угоду було підписано в тому ж місяці, вона передбачає надання Україні допомоги на безоплатній та безповоротній основі.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: