"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна та Іспанія розвиватимуть співробітництво в космічній галузі

Четвер, 29 травня 2014, 15:54

Україна та Іспанія домовилися про розвиток співробітництва в космічній сфері.

Як повідомили в українському космічному відомстві, плани сторін закріплені підписаною ДКАУ та Національним інститутом аерокосмічних технологій Іспанії рамковою угодою про співробітництво в галузі космічної діяльності.

Згідно з документом, напрямами співпраці визначені: пускові послуги; ракети-носії; космічні апарати; наземна інфраструктура космічних систем; управління та експлуатація космічних апаратів різного призначення; дистанційне зондування Землі; наукові дослідження.

До сфери співробітництва також увійшли: система контролю та аналізу космічної обстановки; глобальні та навігаційні супутникові системи; космічний зв'язок; нові технології та інновації; розвиток промислової інфраструктури.

Реклама:

Іспанська INTA виступає європейським партнером у розпочатому в жовтні 2013 року Україною і ЄС проекті Twinning "Посилення інституційних можливостей ДКАУ в частині реалізації європейських космічних програм у сфері супутникової навігації і дистанційного зондування Землі".

У рамках проекту ЄС виділив Україні 1,45 млн євро на гармонізацію та імплементацію з європейським українського законодавства та технічних регламентів у сфері супутникової навігації, дистанційного зондування Землі.

Україна і ЄС підписали угоду про співпрацю у проекті європейської глобальної навігаційної супутникової системи у грудні 2005 року в Києві. Україна ратифікувала угоду в 2007 році, ЄС - восени 2013 року. Угода набула чинності в листопаді минулого року.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: