У Криму можуть закритися ковбасні підприємства

Четвер, 29 травня 2014, 14:13

Через заборону Россільгоспнагляду на ввезення на територію Криму свинини і яловичини, місцеві виробники ковбасної продукції відчувають гострий дефіцит сировини, який може привести до зупинки підприємств або до істотного подорожчання готових виробів.

Про це повідомив генеральний директор "Кримм'ясо" Віктор Павленко, передає кореспондент "Аргументів тижня - Крим".

Він розповів, що оскільки в республіці практично не розвинене свинарство, велика частина м'яса імпортувалася з України.

А з 17 травня почала діяти заборона на ввезення сирого м'яса з території України до Криму.

Реклама:

За словами Павленка, можна ввозити м'ясо з материкової Росії, але воно дорожче українського майже в 2 рази. Так в оптоому продажу 1 кілограм російської свинини коштує 180 рублів (близько 60 гривень), в той час як української - 35 гривень.

"Кримські виробники звернулися до Ради міністрів з проханням дозволити ввезення до Криму українського м'яса хоча б на час курортного сезону", - розповів Павленко.

Він підкреслив, що затягування вирішення цього питання може привести до значного подорожчання кримської ковбасної продукції, що зробить її не конкурентоздатною порівняно з українськими ковбасами, які продовжують надходити на місцевий ринок.

Павленко також зазначив, що дефіцит сирого м'яса негативно позначиться не тільки на кримських виробниках, але і на звичайних споживачах і відпочиваючих, які незабаром, якщо не буде знято заборону на ввезення, будуть купувати м'ясо та м'ясну продукцію за московськими цінами.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!