"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Google випустить автомобіль без керма

Середа, 28 травня 2014, 11:55

Google закінчив створення перших автономних автомобілів і планує випустити їх до кінця року.

Про це повідомляє видання The Wall Street Journal з посиланням на повідомлення співзасновника компанії Сергія Бріна на заході Code Conference.

Брін заявив, що автомобілі були створені в рамках одного з восьми проектів, що розробляються в секретній лабораторії Google X.

З інших робіт цього підприємства відомі окуляри Google Glass і проект повсюдного забезпечення інтернетом користувачів за рахунок передавачів на повітряних кулях.

Реклама:
 

"Для компаній важливо винаходити щось нове", - вважає Брін.

Він очікує, що вихід автономних машин повністю змінить автомобільну промисловість і через пару років вони будуть їздити без будь-якої участі людей.

Google планує влітку випустити сотню тестових машин, повідомив у своєму блозі Кріс Урмсон, директор проекту зі створення автомобілів, повністю керованих електронікою.

Google у своєму акаунті на Youtube випустила промо-відео, що показує один із прототипів самоврядного автомобіля. Він розрахований на двох осіб.

Його управління повністю здійснюється програмним забезпеченням на підставі інформації від датчиків, тому машина позбавлена ​​керма, педалей газу і гальма. Розрахункова швидкість руху перших автомобілів близько 40 кілометрів на годину.

Брін розраховує, що машину можна буде викликати зі смартфона, проте відмовився розкрити плани по монетизації такого підходу.

Компанія зараз обговорює свої наміри з партнерами - як виробниками автомобілів, так і розробниками ПЗ, зокрема з компанією Uber, що створила сервіс виклику таксі.

Лента.ру

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!