ЄС змусить Болгарію відмовитися від "Південного потоку"

Середа, 28 травня 2014, 09:53

Європейська комісія вважає, що ряд угод, укладених Болгарією для здійснення проекту "Південний потік", суперечать правилам внутрішнього ринку ЄС.

Про це заявив глава виконавчої колегії ЄС Жозе Мануел Баррозу, пишуть "Весті.Економіка".

"Я заявив сьогодні членам Європейської ради, що деякі угоди щодо "Південного потоку", які вже укладені або за якими ведуть переговори, суперечать правилам Європейського союзу", - заявив Баррозу. - Ми, звичайно, приймемо заходи в цьому відношенні".

"Сьогодні я інформував прем'єр-міністра Болгарії про наміри Єврокомісії з цього питання. Ми домовилися забезпечити виконання правил внутрішнього ринку ЄС не тільки тому, що так велять договори союзу, але й тому, що у разі порушення правил ми піддаємо ризику енергобезпеку Болгарії і Європи", - зазначив Баррозу.

Реклама:

"У Європейської ради сьогодні немає ілюзій щодо того, що ЄК вживе заходів в будь-який момент, коли вважатиме, що правила внутрішнього ринку, зокрема в енергетиці, порушуються.

Це якраз має місце у випадку угод, підписаних Болгарією", - відповів Баррозу на питання? чи порушила Болгарія правила ЄС, надавши право на будівництво болгарської ділянки "Південного потоку" компанії, що належить російському підприємцю Геннадію Тимченку.

Ім'я Тимченко знаходиться в американському списку санкцій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!