"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Акції "Богдан Моторс" зросли на 48,5%

Понеділок, 26 травня 2014, 20:57

Акції "Богдан Моторс" зросли з початку торгової сесії на 48,5%.

Про це свідчать дані Української біржі.

Ціна останньої угоди становила 0,0594 гривень за акцію. Обсяг торгів становив 410 тисяч акцій, вартістю 23 738 гривень. Це більше ніж за попередні 25 травневих днів разом узятих.

За словами, керуючого директора інвесткомпанії Dragon Capital Дмитра Тарабакіна, це невелика операція в рамках біржі і дані не є репрезентативними.

Реклама:

"Я б не брав до уваги ці дані - компанії, в масштабах біржі, практично не існує. Обсяг угод дуже маленький. Якби це була нормальна компанія, вона б зросла, але не настільки. Крім того, як я розумію, Петро Порошенко ніякого відношення до цієї компанії вже не має", - зазначив Тарабакін.

Торік стало відомо, що Порошенко ще в 2009 році продав свою частку акцій в корпорації "Богдан" своєму партнерові Олег Свинарчуку. Втім, багато учасників ринку вважають, що Порошенко залишається акціонером "Богдана".

За підсумками першого кварталу 2014 року "Богдан Моторс" збільшила чистий збиток майже в 205 разів - до 615,9 млн гривень.

Корпорація "Богдан" за підсумками 2013 року знизила обсяги виробництва автомобілів всіх видів порівняно з 2012 роком удвічі - до 6,773 тисяч одиниць. Корпорація за підсумками 2013 року скоротила чистий збиток в 1,7 рази - до 190,8 млн гривень.

Як повідомлялося, Українська біржа призупинила до кінця торгової сесії торги акціями компанії "Богдан Моторс", у зв'язку з виникненням ситуації цінової нестабільності - значним ціновим зростанням даних паперів.

ЛігаБізнесІнформ

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: