"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Росія готується до масового безробіття в Криму

П'ятниця, 23 травня 2014, 10:45

З федерального бюджету РФ для організації заходів щодо зниження рівня безробіття в Криму і Севастополі може бути виділено 2,7 мільярда рублів.

Відповідні пропозиції на 2014 рік підготовлені Мінпраці РФ, пише "Комерсант-Росія".

Як наголошується, для жителів планується організувати систему професійного навчання, стажування та тимчасову роботу. Виходячи з масштабів запитуваної допомоги, на ринку праці півострова очікуються потрясіння більші, ніж сплеск безробіття в РФ в 2009 році.

Згідно з текстом , в даний час Крим переживає " перехідний період " через входження в правове поле Росії і напруженість на ринку праці.

Реклама:

З початку 2014 року в Криму і Севастополі вже звільнено близько 13 тисяч осіб, в тому числі і через втрату підприємствами коштів при закритті банків, зміну ринків збуту і відсутність транспортного сполучення з РФ.

Як випливає з пояснювальної записки до документа, на кінець березня 2014 року рівень зареєстрованого безробіття в Криму досяг 1,61% і становить 19,1 тисяч осіб.

При цьому моніторинг підприємств з чисельністю понад 20 чоловік показав, що з 1826 таких ризикують закритися 74, що залишить без роботи 32 тисячі осіб. Кількість працівників, перед якими вже є заборгованість по зарплаті, становить 22,9 тисяч осіб - її сукупний обсяг досягає 255,5 млн рублів.

Зареєстроване безробіття в Севастополі становить 0,7% - офіційно не працюють 1,5 тисяч осіб, будуть звільнені найближчим часом 2,7 тисяч осіб.

Рівень безробіття в Криму та Севастополі трохи вище загальноросійського - понад 7%, але в силу високої частки "тіні" і специфіки місцевої економіки, зав'язаної на неорганізованому туризмі, волатильність цього показника в 2014 році може бути дуже високою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: