Нацбанк отримав перші 50 мільйонів для збереження банку "Форум"

Середа, 21 травня 2014, 11:53

На рахунок Нацбанку для збереження банку "Форум" вже надійшло 50 мільйонів доларів і найближчим часом має надійти другий транш у такому ж розмірі.

Про це пише "УНІАН" із посиланням на повідомлення НБУ.

Згідно з повідомленням, після отримання другого траншу відбудеться аудит і рекапіталізація банку власниками та інвесторами.

У повідомленні також наголошується, що голова НБУ запевнив, що в цілях захисту інтересів вкладників банку регулятор тісно співпрацює з усіма зацікавленими особами і розглядає різні механізми виходу фінустанови з кризової ситуації.

Реклама:

Як повідомлялося, раніше дочірня кіпрська компанія "Смарт-Холдингу" Yernamio Consulting Ltd заявила про перерахування на спеціальний рахунок НБУ суми в еквіваленті 50 млн доларів для підтвердження серйозності намірів щодо оздоровлення банку "Форум".

Фонд гарантування з 14 березня ввів тимчасову адміністрацію в банк "Форум" терміном на 3 місяці, до 13 червня 2014 року, на підставі рішення НБУ про визнання банку неплатоспроможним.

Станом на 1 березня банк "Форум" накопичив 6,034 млрд грн збитку.

Фонд оцінює обсяг коштів, які можуть бути відшкодовані вкладникам за рахунок коштів фонду, в 3,042 млрд грн, що становить 57,59% загального обсягу коштів фізосіб в банку за даними звітності.

Основним власником банку є "Смарт-Холдинг" Вадима Новинського.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: