"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Україна з 20 травня збільшила імпорт газу з Угорщини більш ніж в 100 разів

Вівторок, 20 травня 2014, 11:29

Україна подала заявку на імпорт з 20 травня 2014 з боку Угорщини 2,46 млн куб. м природного газу на добу.

Згідно з оперативними даними оператора газотранспортної системи (ГТС) цієї країни FGSZ Ltd , протягом 1-19 травня імпорт газу Україною з боку Угорщини становив незначні 0,02 млн куб. м газу на добу.

Як повідомлялося, глава правління НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв прогнозував, що Україна з 21 травня істотно збільшить обсяги реверсних поставок газу через Угорщину в рамках підписаного напередодні контракту.

У серпні-вересні 2013 року максимальні обсяги щодобового імпорту через Угорщину досягали 9 млн куб. м.

Реклама:

Крім того, згідно з даними оперативного моніторингу Gaz-System SA, газотранспортного оператора Польщі, реверсний імпорт в Україну природного газу в травні становить близько 3,9 млн куб. м на добу.

Раніше заступник міністра енергетики та вугільної промисловості Ігор Діденко повідомив, що в літній період Україна зможе обходитися без імпортного природного газу і використовувати для власних потреб тільки газ поточної внутрішнього видобутку.

За його словами, в травні "Нафтогаз України" планує імпортувати близько 3,4-3,5 млрд куб. м російського газу виходячи з щодобових поставок у розмірі 114 млн куб. м.

Інтерфакс-Україна

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: