Україна завтра отримає перші 100 мільйонів від ЄС

Понеділок, 19 травня 2014, 14:52

Перший транш у розмірі 100 млн євро макрофінансової допомоги від ЄС надійде в Україну 20 травня, коли Київ відвідуватиме віце-президент Єврокомісії Сіім Каллас для обговорення шляхів подальшої допомоги Україні.

Про це повідомила на брифінгу речниця президента Єврокомісії Жозе Мануеля Баррозу - Піа Андеркілде-Хансен, передає "УНІАН".

"Завтра віце-президент Сіім Каллас відвідає Київ для низки зустрічей з представниками української влади, включно із прем'єром, віце-прем'єром та міністром фінансів. Переговори стосуватимуться макроекономічної допомоги ЄС Україні, перший транш якої розміром 100 млн євро надійде завтра", - сказала Андеркілде-Хансен.

За її словами, цей транш є частиною загального пакету допомоги розміром 1,6 млрд євро, а другий транш надійде тоді, коли Україна завершить процес ратифікації меморандуму про порозуміння, підписаного минулого тижня у Брюсселі під час спільного засідання уряду України та колегії Єврокомісії. Меморандум повинна ратифікувати ВР.

Реклама:

"Допомога має на меті допомогти Україні покрити частину термінових фінансових потреб, включно із короткотерміновим платіжним балансом та фіскальною вразливістю", - додала Андеркілде-Хансен.

Як повідомлялося, 13 травня було підписано меморандум про макрофінансову допомогу від Євросоюзу Україні обсягом 1 млрд євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!