"Укртелеком" Ахметова залучив через біржу 800 мільйонів

Понеділок, 19 травня 2014, 10:37

14 травня 2014 року на фондовій біржі ПФТС відбулось успішне розміщення шестирічних облігацій ПАТ "Укртелеком" серій "T" і "V".

Про це йдеться у прес-релізі біржі.

Як зазначається, компанія залучила 800 мільйонів гривень (розмір кожного з випусків складає 400 мільйонів гривень, при номінальній вартості кожного паперу в 50 тисяч гривень). Відсоткова ставка на перший рік за вищезазначеними облігаціями встановлена на рівні 16,5%.

Залучені кошти  "Укртелеком", відповідно до проспекту емісії облігацій, використає для забезпечення надійної експлуатації та підвищення ефективності діючої телекомунікаційної мережі, будівництва і модернізації мережної інфраструктури.

Реклама:

Цьогоріч, відповідно до рішення наглядової ради  "Укртелеком" від 6 грудня 2013 року, компанія здійснить запозичення за допомогою випуску корпоративних облігацій на загальну суму 1,4 мільярда гривень, йдеться у повідомленні.

До кінця 2014 року відбудеться розміщення облігацій ще однієї серії - серії "S" обсягом 300 мільйонів гривень. Облігації серії "U" було розміщено 17 квітня 2014 року.

З 2000 року "Укртелеком" було випущено та погашено 25 випусків облігацій на загальну суму понад 1,8 мільярда гривень.

Нагадаємо, минулого року Рінат Ахметов завершив операцію з придбання "Укртелекому".

СКМ сконцентрував 100% акцій компанії UA Тelecominvest Limited (Кіпр), якій належать корпоративні права компанії "ЄСУ" (Україна).

У свою чергу, "ЄСУ" є власником 92,79% акцій "Укртелекому".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!