"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Газпром" запевнив, що уклав всі контракти щодо "Південного потоку"

Субота, 17 травня 2014, 15:40

Компанія South Stream Transport B.V., оператор морської ділянки "Південного потоку", уклала всі контракти, необхідні для початку будівництва восени 2014 року.

Про це повідомляє "Лента.ру" з посиланням на прес-реліз ВАТ "Газпром".

Під час засідання наглядової ради South Stream Transport в Амстердамі, в якому взяв участь глава "Газпрому" Олексій Міллер, було зазначено, що проект реалізується строго за графіком.

Зокрема, розміщені замовлення на поставку понад 150 тисяч труб для перших двох ниток морської ділянки "Південного потоку" та укладені контракти на їх укладання.

Реклама:

Підписано угоду на постачання обладнання для управління експлуатацією морського газопроводу, а також договір на її сертифікацію. Укладено контракт на поставку газовимірювального обладнання для ділянок берегового примикання в Росії і Болгарії.

Договір про будівництво першої з чотирьох ниток морської ділянки "Південного потоку" вартістю близько 2 мільярдів євро був укладений з італійською компанією Saipem S.p.a. у березні.

У квітні оператор проекту уклав контракт на укладання другої нитки зі швейцарською Allseas Group і контракт з Saipem про надання послуг із забезпечення будівництва.

Нагадаємо, у квітні Європарламент прийняв резолюцію, в якій закликав Раду ЄС посилити санкції проти Росії після анексії Криму.

Зокрема, євро парламентарі пропонували зупинити будівництво "Південного потоку" і знайти альтернативні джерела поставок газу до Європи. Пізніше Єврокомісія заявила, що не обговорює можливість заморозки будівництва газопроводу на території країн ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!