Sony інвестувала 3 мільйони в музичний додаток Shazam

Четвер, 15 травня 2014, 15:51

Компанія Sony Music Entertainment інвестувала 3 мільйони доларів в компанію Shazam Entertainment, виробника музичного програми Shazam.

Про це пише CyberSecurity.ru.

Раніше видання the Wall Street Journal з посиланням на свої джерела повідомляло, що музичні компанії Universal Music і Warner Music також інвестували в Shazam по 3 мільйони доларів кожна.

Нагадаємо, що в липні минулого року мексиканський мільярдер Карлос Слім інвестував в Shazam 40 мільйонів доларів.

Реклама:

Лондонська Shazam розробила технологію розпізнавання музики, що допомагає встановити виконавця і вивести додаткові дані про музичний трек - альбом, текст пісні, ім'я виконавця.

За інформацією Bloomberg, Apple має намір укласти угоду з відомою Shazam Entertainment з інтеграції її технологій в мобільну платформу.

Нагадаємо, що Shazam веде розробки технології, здатної швидко розпізнавати музичні записи, прослуховуючи звук через мікрофон пристрою або його вбудоване введення даних.

Bloomberg відзначає, що дане рішення дозволить Apple підняти продажі її музичних записів, розміщених в каталозі iTunes, а також запропонувати користувачам iPhone конкурентну перевагу перед користувачами інших популярних мобільних платформ.

Звичайно, програма Shazam доступна і під інші платформи, не тільки під Apple iOS, проте в Apple мають намір зробити Shazam повністю вбудованим рішенням, яке не вимагає скачування окремих програмних компонентів.

За даними Bloomberg, Shazam - інтегроване музичне програмне забезпечення з'явиться в iOS, коли Apple випустить систему iOS 8.0.

Орієнтовно це відбудеться одночасно з релізом iPhone 6 восени цього року.

Перший анонс iOS 8.0 очікується в червні цього року під час щорічної конференції Apple WWDC (2 червня 2014 року в Сан-Франциско).

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: