"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Енергоатом залучить 300 мільйонів євро на безпеку АЕС

Четвер, 15 травня 2014, 12:27

Верховна Рада прийняла закон про залучення кредиту на 300 мільйонів для реалізації проекту Комплексна програма підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій.

За відповідний законопроект №0082за основу і в цілому проголосували 227 народних депутатів.

"Прийняття проекту Закону дозволить залучити позику від Європейського співтовариства з атомної енергії для реалізації проекту Комплексна програма підвищення безпеки енергоблоків атомних електростанцій, що сприятиме підвищенню рівня безпеки енергоблоків України відповідно до міжнародних стандартів, в тому числі стандартів МАГАТЕ", - йдеться в записці.

Як наголошується, необхідність правового регулювання викликана виконанням процедури, передбаченої Законом України "Про міжнародні договори України".

Реклама:

Як повідомлялося, "Енергоатом" ранiше вже залучав у ЄБРР та Euratom кредитнi кошти на пiдвищення безпеки другого енергоблоку Хмельницької АЕС та четвертого - Рiвненської АЕС.

У серединi 2004 року НАЕК, ЄБРР та Euratom пiдписали пакет угод про надання кредиту розмiром 125 млн доларів.

У березнi 2007 року ЄБРР надав "Енергоатому" перший транш розмiром 49 млн євро.

Програма пiдвищення безпеки другого енергоблоку Хмельницької АЕС та четвертого - Рiвненської АЕС завершилася в листопадi 2010 року.

"Енергоатом" є оператором усiх дiючих АЕС України. Експлуатує Запорiзьку, Южно-Українську, Рiвненську та Хмельницьку станцiї, оснащенi водо-водяними енергетичними реакторами, загальною встановленою електричною потужнiстю 13,835 ГВт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!