Путін хоче робити зброю в Росії без іноземних партнерів

Середа, 14 травня 2014, 20:43

Президент Росії Володимир Путін вимагає від уряду відмовитися від кооперації з іноземними партнерами при виробництві зброї та військової техніки, щоб "не залежати за жодним із напрямків переоснащення армії та флоту на нову систему озброєнь".

Про це Путін сказав на нараді про виконання державного оборонного замовлення, де обговорювалися, зокрема, питання імпортозаміщення в оборонно-промисловому комплексі, передає УНІАН.

"Ми вже з керівництвом уряду обговорювали це - незважаючи на те, що це буде пов'язано з невеликими додатковими коштами, які потрібно буде виділяти на вирішення проблем імпортозаміщення, зрештою це процес правильний, - сказав Путін.

"І ми повинні зробити все для того, щоб усе, що використовується оборонно-промисловим комплексом, усе, чого потребує оборонно-промисловий комплекс Росії, - все це вироблялося на нашій території, і щоб ми ні від кого не залежали за жодним із напрямків переоснащення армії та флоту на нову систему озброєнь", - додав він.

Реклама:

Президент РФ зазначив, що уряд повинен був порахувати, скільки потрібно додаткових ресурсів на впровадження імпортозаміщувальних програм і в які терміни вони можуть бути реалізовані.

"Впевнений, що це піде на користь самій промисловості, й потрібно буде відповідним чином скоригувати роботу наших наукових шкіл", - заявив Путін.

Як повідомлялося, 28 квітня Путін заявив, що Росія за 1,5-2,5 роки зможе відмовитися від співробітництва з Україною у сфері виробництва зброї, але сподівається, що цього не відбудеться.

"Кооперація з українськими партнерами у галузі ОПК має велике значення для російського ОПК і вирішальне, ключове для українського. У чому різниця? Різниця в тому, що Росія та її ОПК в змозі - і з фінансових міркувань, і з технологічного рівня - здійснити імпортозаміщення. Це зажадає від нас додаткових грошей і часу - за різними видами продукції - від 1,5 до 2,5 років", - сказав Путін.

При цьому Путін переконаний, що в разі відмови від кооперації український ОПК потрапить у "катастрофічне" становище.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: