НБУ може знизити обмеження за безготівковими розрахунками до 100 тисяч

Середа, 14 травня 2014, 17:24

Рада Національного банку  рекомендувала правлінню розглянути можливість зниження суми обмежень за безготівковими розрахунками зі 150 тисяч гривень до 100 тисяч гривень. 

Про це повідомляється на сайті регулятора з посиланням на засідання Ради НБУ.

Рада також рекомендувала правлінню НБУ посилити контроль за виконанням банками вимог валютного законодавства, збільшити координацію у сфері грошово-кредитної політики між всіма фінансовими регуляторами, сприяти відновленню ресурсної бази банків і стимулювати своєчасне і повне повернення коштів рефінансування.

"Рада рекомендує Правлінню Нацбанку і Кабінету міністрів створити комітет або раду з фінансової стабільності як міжвідомчий координаційний орган, до складу якого увійдуть керівники Національного банку, Мінфіна, Фонду гарантування вкладів фізосіб, Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку, Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінпослуг", - йдеться в повідомленні.

Реклама:

У повідомленні зазначається, що створення відповідного органу дасть змогу підтримати фінансову стабільність, виявити системні ризики і вжити заходів у разі їх матеріалізації.

Також наголошується, що Рада Нацбанку рекомендувала Правлінню активніше проводити роз'яснювальну роботу з населенням і суб'єктами економічної діяльності щодо дій регулятора.

Як повідомлялося, з 1 вересня 2013 року набула чинності постанова Нацбанку, якою регулятор обмежив розрахунки для підприємств протягом дня до 10 тисяч гривень, а також для фізичних осіб при розрахунках з підприємствами і між собою за договорами купівлі-продажу, які підлягають нотаріальному засвідченню, до 150 тисяч гривень.

УНІАН

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: