"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Турчинов наказав Яценюку забирати майно корупціонерів

Вівторок, 13 травня 2014, 16:13

В. о. президента Олександр Турчинов наказав Кабміну розробити і впровадити механізм щодо відчуження майна корупціонерів на користь держави.

Про це йдеться в указі, оприлюдненому на сайті президента.

Турчинов наказав позбавляти чиновників, щодо яких ведеться слідство правоохоронцями чи судами, можливості користуватись чи відчужувати арештоване майно.

Робиться це з метою "недопущення розпорядження (в тому числі для фінансування тероризму в Україні) зазначеним майном, майновими правами такими особами або в їх інтересах іншими особами, а також недопущення завдання державі збитків внаслідок незаконного відчуження майна, на яке накладено арешт у кримінальному провадженні".

Реклама:

Турчинов наказав опрацювати питання щодо передачі майна корупціонерів у державне управління на час слідства, "з метою унеможливлення збагачення винуватих осіб за рахунок такого майна, майнових прав".

Також в. о. президента просить передбачити можливість реалізації на користь держави частини такого майна уже на стадії слідства, з гарантією компенсації його вартості у разі встановлення невинуватості підслідного.

Турчинов наказав також утворити міжвідомчу групу для "виявлення, арешту та стягнення на користь держави коштів та іншого майна, що знаходиться в Україні, іноземних державах і набуте внаслідок корупційних правопорушень з використанням особливо відповідального становища в Україні службовими особами, щодо яких введені міжнародно-правові санкції".

Увійти у цю комісію мають представники уряду, МВС, СБУ, АП, представники іноземних держав та організацій та незалежні і міжнародні експерти.

Українська правда

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: