Медведєв хоче, щоб Україна розрахувалася за газ грошима МВФ

Понеділок, 12 травня 2014, 18:31

Українська сторона має в своєму розпорядженні необхідні засоби, щоб розрахуватися з Росією за боргами за газ.

Про це заявив прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв на зустрічі з главою Міненерго РФ Олександром Новаком і главою "Газпрому" Олексієм Міллером, передають "РИА Новости".

"Взагалі-то гроші у наших українських партнерів є, наскільки я розумію, ви щойно повернулися, проводили переговори з участю української сторони, за участю європейського комісара з цих питань", - зазначив Медведєв.

"Більше того, ми маємо інформацію про те, що в Україну перераховані гроші в рамках одного з перших траншів по лінії МВФ", - сказав прем'єр-міністр РФ. Він зазначив, що в України ще є можливість до кінця травня розплатитися за поточну заборгованість за газ.

Реклама:

"Або, хоча б якусь частину коштів внести, почати переговори з "Газпромом" на цю тему, тобто продемонструвати бажання погашати борги. Поки ми цього бажання з боку українців не спостерігаємо і це, звичайно, дуже сумно", - констатував Медведєв .

Міллер у свою чергу нагадав, що 7 травня настав термін оплати по газу за квітень, але Україна не тільки не оплатила квітневі поставки, але поточна заборгованість за поставки газу "Газпрому" зараз становила 3,508 мільярда доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!