Медведєв доручив перевести Україну на передоплату за газ з 13 травня

Понеділок, 12 травня 2014, 18:20

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медведєв доручив "Газпрому" з 13 травня ввести для України авансову систему платежів за газ.

Про це сказав Медведєв на зустрічі з головою ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером і главою Міненерго РФ Олександром Новаком, передає "Інтерфакс-Україна".

"Пора припиняти няньчитися, сповістіть їх і з завтрашнього дня вводьте попередню оплату. Я думаю, що всі можливі способи врегулювати цю ситуацію іншим способом були "Газпромом" вжиті", - сказав Медведєв.

Робилися неодноразові спроби врегулювати ситуацію, додав Медведєв, але "нас не чують".

Реклама:

"А раз це так, то потрібно починати вже діяти, тому що довше терпіти це просто неможливо", - сказав прем'єр-міністр РФ.

Разом з тим він додав, що переведення на попередню форму оплати - це не припинення поставок газу. "Ось скільки заплатять, настільки й поставимо. Заплатять 1 євро, значить, поставимо на 1 євро, заплатять мільярд - поставимо на мільярд", - сказав він.

У свою чергу, голова "Газпрому" Олексій Міллер заявив, що 13 травня виставляє попередній рахунок на оплату газу в червні відповідно до контракту, направляє лист-повідомлення в "Нафтогаз України" про виставлення попереднього рахунку.

"Українська сторона до 2 червня з урахуванням того, що 1 червня - це неділя, повинна буде оплатити червневі поставки. У тому випадку, якщо Україна не оплачує червневі поставки, то"Газпром" до 10 години ранку 3 червня повідомляє українську сторону про те, який обсяг газу буде поставлений на Україну відповідно з передоплатою. Якщо передоплата не послідує, то відповідно на Україну в червні буде поставлено нуль кубів", - сказав Міллер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!