"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Швайка хоче зробити з Держсільгоспінспекції ФБР

Понеділок, 12 травня 2014, 17:48

Держсільгоспінспекція має стати своєрідним аграрним ФБР.

Про це заявив міністр аграрної політики та продовольства Ігор Швайка під час спільного брифінгу з головою Держсільгоспінспекції України, передає прес-служба Мінагропроду.

За його словами, найбільша кількість претензій з боку аграрної спільноти, громадськості та бізнесу щодо наявності корупції надходила на адресу Держветфітослужби та Держсільгоспінспекції.

"Сьогодні ми повністю переформатовуємо роботу Держсільгоспінспекції. Перед органом будуть стояти нові завдання та функціональні обов’язки. Держсільгоспінспекція може бути своєрідним "аграрним ФБР" у системі Мінагрополітики, основною функцією якого має бути недопущення та попередження порушення законодавства у сфері якості та безпечності сільськогосподарської продукції", - сказав Швайка.

Реклама:

Також міністр наголосив, що певні роботи мають проводитись у тісній співпраці з іншими центральними органами виконавчої влади у сфері координації Мінагрополітики.

Швайка поінформував, що ним сформульовано спільне доручення керівникам Держсільгоспінспекції та Держземагентства щодо проведення інвентаризації, аудиту земель сільськогосподарського призначення, лісового та водного фондів, рекреаційних зон з метою виявлення використання об'єктів за нецільовим призначенням.

"Наша задача вивести питання використання земель спільними діями разом з Держсільгоспінспекцією і Держземагентством на нормальний, зрозумілий рівень", - підкреслив міністр.

У свою чергу, голова Держсільгоспінспекції Микола Поєдинок повідомив, що вже ведеться робота по усуненню корупційних схем у структурі інспекційного органу.

Він заявив, що вже звільнено з посад 21 особу у центральному апараті, а також створено комісії, які розслідують роботу керівництва територіальних органів у Кіровоградській, Херсонській, Львівській та Одеській областях.

Крім того, голова Держсільгоспінспекції підкреслив, що сьогодні на особливу увагу заслуговує виноробна галузь.

"Останніми роками галузь працює ніби "сама по собі". У цьому контексті завданням є встановлення державного контролю. Наразі вже розроблений відповідний законопроект, який врегулює питання вирощування винограду, технологій та первинного виноробства, а також виписує вимоги до безпечності виробництва та відповідальність за виробництво неякісної продукції", - підкреслив Поєдинок.

Також керівник інспекції повідомив, що у найближчих планах - відміна обов’язкового технічного огляду сільськогосподарської техніки. За його словами, проведення техогляду буде здійснюватись лише у разі відповідних звернень або скарг, чи під час планових заходів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: