Україна просить РФ викупити облігації на 3 мільярда - Мінфін РФ

Середа, 9 квітня 2014, 20:17

Україна звернулася до РФ з проханням викупити єврооблігації на 3 млрд доларів, рішення за яким ухвалюватиметься "у міру розвитку подій".

Про це міністр фінансів Антон Силуанов сказав на нараді з президентом РФ Володимиром Путіним, передає "УНІАН".

"Ми мали контакт з моїм колегою, міністром фінансів України, який звернувся додатково за допомогою з боку РФ щодо чергового викупу єврооблігацій в обсязі 3 млрд дол. Поки ці пропозиції у нас, знаходяться в Мінфіні РФ. Ми вважаємо, що ми його будемо розглядати по мірі розвитку подій", - сказав Силуанов.

"Термін облігацій становить два роки - до кінця 2015 року, перші платежі з обслуговування цих облігацій наступають в червні поточного року. Ми розраховуємо на виконання українською стороною тих зобов'язань, які були взяті при випуску цих боргових зобов'язань", - сказав Силуанов.

Реклама:

При цьому він нагадав, що в грудні 2013 року Мінфін викупив єврооблігації України на 3 млрд дол.

Нагадаємо, 23 лютого Силуанов повідомив, що Росія почекає з купівлею єврооблігацій України, поки в цій країні не буде сформовано новий уряд і економічна політика.

Перший транш російського кредиту в розмірі 3 млрд доларів Україна отримала в кінці грудня 2013 року.

17 грудня 2013 року Росія і Україна досягли домовленості про те, що РФ купить українські євробонди на 15 млрд доларів, в тому числі за рахунок коштів Фонду національного добробуту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: