На Луганщині зняли карантин щодо африканської чуми свиней

Середа, 9 квітня 2014, 12:24

Рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Луганській міській раді знято карантин щодо АЧС з відділку Красноярського лісництва ДП "Луганське лісомисливське господарство".

Про це повідомляє прес-служба "Державної ветеринарної та фітосанітарної служби". 

"Після виконання всіх необхідних ветеринарно-санітарних заходів, рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії від 7 квітня  2014 року № 7 знято карантин щодо АЧС з відділку Красноярського лісництва ДП "Луганське лісомисливське господарство", де 16 лютого було виявлено останній випадок АЧС у дикого кабана", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, з 27 січня по 7 квітня 2014 року на території Луганської області в рамках проведення депопуляції диких кабанів відстріляно 476 тварин, всі туші знешкоджено шляхом спалювання. При цьому відібрано та досліджено біоматеріалу від 118 диких кабанів та отримано негативні результати.

Реклама:

Як повідомлялося, з початку 2014 року на території Луганської області було зареєстровано випадки африканської чуми свиней серед диких кабанів та в особистому господарстві.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!