ЄС не буде знижувати мита для товарів з Криму

Вівторок, 8 квітня 2014, 15:38

ЄС не застосовуватиме автономні преференції, що передбачають одностороннє зменшення або скасування митних зборів на українську продукцію, для товарів, вироблених у Криму.

Про це повідомив журналістам урядовий уповноважений з питань європейської інтеграції Валерій П’ятницький, передає УНІАН.

Як зазначається, преференції не будуть застосовуватися оскільки на окупованій Росією території неможливо здійснювати контроль за походженням товарів, що може спричинити експорт до ЄС російської продукції через Україну за заниженими митними ставками.

"У зв'язку з окупацією Криму здійснювати контроль за видачею сертифікатів походження з території Криму або ветеринарних дозволів на сьогоднішній день практично неможливо. Європейський Союз не застосовуватиме автономні преференції щодо товарів, які матимуть походження з Автономної Республіки Крим", - сказав П’ятницький.

Реклама:

Він зазначив, що за будь-яке порушення, пов'язане з преференційним режимом, який, як передбачається, діятиме з початку травня до 1 листопада 2014 року, передбачені певні санкції щодо підприємств, які хочуть працювати на європейському ринку.

"Ми не хотіли б, щоб подібна ситуація була допущена і щоб виникав канал реекспорту російських товарів у преференційному режимі через територію України", - сказав П’ятницький.

Він сказав, що найближчим часом необхідно врегулювати на законодавчому рівні роботу підприємств, які мають намір здійснювати експорт товарів до ЄС, але опинилися в окупованому Криму.

"Коли почне діяти повноцінна угода про вільну торгівлю, то зрозуміло, що нам потрібно буде абсолютно чітко знати, як ми працюємо", - відзначив П’ятницький.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: