"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Енергоатом" набрав у росіянки сталі на мільйон з переплатою на 30-40%

Вівторок, 8 квітня 2014, 10:40

ВП "Атоменергомаш" ДП "НАЕК "Енергоатом" зе результатами тендеру уклало угоду з ТОВ з іноземними інвестиціями "Агис-Сталь" на  постачання прокату зі сталі на суму 1,3 млн гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Як зазначається, замовлено 19,83 т плаского прокату з нержавіючої сталі, без подальшого обробляння, крім гарячого прокатування.

Тендерні ціни на деякі вили продукції суттєво вищі за ринкові. Так, наприклад, лист 25 мм ст.12Х18Н10Т атомники купують по 65,760 тис гривень за тонну.  У відкритих джерелах такий прокат можна знайти по 47 тис гривень за тонну, тобто майже на 30% дешевше.

Реклама:

Так само листи товщиною в 5 мм "Атоменергомаш" замовив по 64,2 тис гривень за тонну, тоді як їх можна придбати по 39 гривень за кг, тобто по 39 тис гривень за тонну  - або на 40% дешевше.

Фірму "Агис-Сталь" заснували у Дніпропетровську у 2004 р., до кінця 2010 р. власником був москвич Аркадій Волосовець, потім компанію перереєстрували на Жанну Орлову з села Ільїнське в передмісті Москви.

Єдиним допущеним до участі конкурентом було ТОВ "Транскомплект-С". Раніше ця зареєстрована в Києві фірма належала Наталії Оглєзнєвій з Керчі, наразі переписана на Романа Гоцуляка.

За останні шість років фірма "Агис-Сталь"  виграла тендерів на 13,87 млн грн., "Транскомплект-С" на 25,49 млн грн.

Участь у тендері намагалися прийняти ще три компанії, які відхилили за неповний пакет документів. Дві з них пропонували постачати прокат на 26-31% дешевше.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!