ДТЕК Ахметова готовий відновити імпорт газу з Європи

Понеділок, 7 квітня 2014, 18:17

Найбільший приватний вертикально інтегрований енергохолдинг України ДТЕК готовий відновити імпорт газу з Європи, проте питання доступу до газотранспортної системи країни залишається не вирішеним.

Про це повідомили в прес-службі ДТЕК у понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

"ДТЕК готовий відновити імпорт газу з Європи на ринкових умовах і 26 березня звернувся із запитом на надання такої можливості в Міністерство енергетики та вугільної промисловості. Однак до сьогоднішнього дня питання доступу до газотранспортної системи залишається не вирішеним", - повідомили в прес-службі.

У компанії відзначили, що за цей період Україна могла б імпортувати близько 150 млн кубометрів газу.

Реклама:

"У ДТЕК підписані всі необхідні договори на постачання природного газу з Європи. Кожен день відсутності можливості імпортувати газ з Європи зараз є упущеною можливістю, з точки зору вартості газу", - резюмують в прес-службі.

Як повідомлялося, в 2013 році ДТЕК імпортував з ЄС в Україну 628,3 млн кубометрів газу, проте, після зниження ціни газу за контрактом "Газпрому" з "Нафтогазом", поставки з Європи були припинені.

Раніше Росія заявила про істотне підвищення ціни на природний газ для України з другого кварталу 2014 року.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем кепітал менеджмент" Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: