"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Мінекології оцінило видобувні підприємства Криму в 127 мільярдів

Понеділок, 7 квітня 2014, 16:04

Міністерство екології та природних ресурсів оцінило ринкову вартість втраченої для України матеріально-сировинної бази в Автономній Республіці Крим в 126,8 мільярда гривень.

Про це повідомив на брифінгу в Кабінеті міністрів міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник, передає УНІАН.

"Працівники міністерства здійснили оцінку ринкової вартості матеріально-сировинної бази підприємств АР Крим. За попередньою оцінкою, вона становила 126,8 млрд гривень. Тобто питання окупації Росією Криму, воно не тільки політичне. Воно набуває новий зміст - це захоплення рентабельних працюючих підприємств і перспективних родовищ", - сказав міністр.

За його словами, з 380 родовищ, які обліковуються у Державному балансі України, експлуатуються 198 родовищ. "А це близько 45,7 млрд гривень", - сказав Мохник.

Реклама:

При цьому міністр зазначив, що відшкодовувати втрати згідно з оціночної вартості, ймовірно, доведеться допомогою звернень в міжнародні суди.

"Як ми будемо повертати кошти? Через міжнародні суди. Мін'юсту вже дано доручення підготувати позови", - сказав міністр.

Як повідомлялося, після анексії Криму в кінці березня 2014 року самопроголошена влада оголосила про націоналізацію українських державних підприємств, що знаходяться на території півострова, і їх перехід в російську власність. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: