"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Кабмін пропонує Раді скасувати нульову ставку на імпорт газу

Понеділок, 7 квітня 2014, 13:16

Кабмін пропонує Верховній раді скасувати нульову ставку на податок на додаткову вартість на імпорт природного газу приватними компаніями з 1 травня.

Про це на брифінгу сказав міністр фінансів Олександр Шлапак, пишуть "Українські новини".

"Ми пропонуємо з 1 травня 2014 звільнити від оподаткування ПДВ при перетині кордону такого товару, як природний газ, тільки в тому випадку, якщо він завозиться НАК "Нафтогаз". Комерсанти... будуть платити ПДВ на кордоні", - підкреслив міністр.

Крім того, Шлапак повідомив, що уряд пропонує парламенту скасувати пільги на оподаткування податку на прибуток з доходів інституту спільного інвестування.

Реклама:

"Є дуже серйозна проблема - це оподаткування податку на прибуток з доходів інституту спільного інвестування... Норма перетворюється зараз в нову схему ухилення від оподаткування. Ми пропонуємо цю пільгу скасувати", - зазначив міністр.

Відповідний законопроект буде представлений в Раді 8 квітня.

Міністр пояснив, що даний законопроект умовно можна поділити на 3 блоки: перший - окремі зміни в податковому законодавстві, друга - зміни в енергетичних законах, третій - пакет соціальних законів.

Шлапак поінформував, що Кабмін також пропонує парламенту ввести щомісячну публікацію на сайті державного казначейства інформації про повний перелік платників податків, які отримали бюджетні відшкодування.

Він зазначив, що в другому блоці законопроектів пропонується ввести розподільчі рахунки в теплокомуненерго, скасувати двоетапний процес встановлення тарифів на теплопостачання та внести зміни в так званий "зелений тариф", знизивши ціни на електроенергію, яка виробляється з енергії сонячного випромінювання.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!