Bank of Cyprus перегляне умови продажу "дочки"

Понеділок, 7 квітня 2014, 12:25

ABH Ukraine Limited, яка входить до "Альфа Груп", запропонувала Bank of Cyprus переглянути умови продажу "дочки" кіпрського банку та інших його активів в Україні.

Про це йдеться в повідомленні кіпрського банку, передає "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, завершення операції очікується в найближчому майбутньому після отримання необхідного схвалення регуляторів.

Місцеві ЗМІ уточнюють, що йдеться про 10% знижку у зв'язку з політичною ситуацією , після якої ціна операції знизиться до 202 500 000 євро.

Реклама:

Bank of Cyprus повідомив про попередню угоду про продаж свого збиткового українського бізнесу, що включає 99,77% у Банку Кіпру (Київ), "Альфа Груп" 31 січня цього року.

В угоду також увійшли фінансування, надане Bank of Cyprus своєї українській дочці, і інші кредити з українським ризиком.

Згідно з документом, сума операції може бути уточнена з урахуванням коректувань по її завершенню, яке очікувалося в кінці першого кварталу 2014 року.

Bank of Cyprus вказував, що балансові втрати банку від продажу оцінюються, приблизно, в 158 млн євро, а остаточно будуть оприлюднені після завершення угоди.

Згідно зі звітом кіпрського банку за 2013 рік, оприлюдненим наприкінці березня, в Україні йому також належать ТОВ "Лізинг Фінанс", "Корнер" і " Омікс Фінанс", а розмір портфеля кредитів та авансів становив 224 млн євро, при цьому їх одержувачем був корпоративний сектор.

Bank of Cyprus Group придбала АвтоЗАЗбанк, пізніше перейменований в Банк Кіпру, в 2008 році.

В даний час він управляє мережею з 42 відділень, орієнтуючись як на фізичних і юридичних осіб в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: