Кабмін відкоригує закон про ПДВ на ліки

Неділя, 6 квітня 2014, 10:40

Кабінет міністрів має намір внести коригування до законодавства про ПДВ на ліки.

Про це повідомив народний депутат, представник депутатської групи "Суверенна Європейська Україна", член Комітету Верховної ради з питань охорони здоров’я Володимир Дудка, пише "УНІАН".

За його словами, уряд вдалося переконати у найкоротші строки розтлумачити механізм оподаткування ліків та виробів медичного призначення на митно-пропускних пунктах України.

"Буде зроблено уточнення до закону, згідно з яким, митниця має брати 7% ПДВ на ліки, а не 20%, як вимагають зараз. Крім того, аптеки матимуть 2-місячні "канікули"для того, щоб перепрограмувати контрольно-касові апарати та облікові програми під облік 7% ПДВ. При цьому строки запровадження ПДВ не змінюються", - цитує Дудку його прес-служба.

Реклама:

Парламентарій переконаний, що ці заходи мають якнайшвидше розблокувати надходження ліків до аптек.

"Отже, Кабінет міністрів виправить ситуацію, яка виникла з оподаткуванням операцій на постачання лікарських засобів після набуття чинності 1 квітня 2014 року закону України "Про запобігання фінансової катастрофи та створення передумов для економічного зростання в Україні", - зазначив депутат.

"Зокрема, проблема полягає в тому, що на митно-пропускних пунктах від імпортерів лікарських засобів вимагають сплачувати ПДВ у розмірі 20%, в той час, як уряд задекларував у вищезазначеному законі ПДВ на ліки у розмірі 7%. На сьогодні це вже призвело до дефіциту імпортних ліків в Україні", - пояснив парламентарій.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: