Яценюк каже, що 30% українців не відчують підвищення цін на енергоносії

Субота, 5 квітня 2014, 15:05

Уряд знайшов кошти, щоб третина українців не відчули підвищення цін на енергоносії через газову агресію Росії.

Про це заявив прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні уряду в суботу, передає прес-служба Кабміну.

"В умовах безпрецедентного підвищення цін на природній газ уряду "вдалось продавати населенню України газ, який в чотири рази дешевший, ніж російська ціна", - наголосив Яценюк.

За його словами, це можливо завдяки тому, що в України ще є газ власного видобутку.

Реклама:

Окрім того, нинішня цінова політика на ринку, як підкреслив він, "змушує уряд при підвищенні цін на енергоносії прийняти важливе рішення по компенсації людям, які можуть втратити через підвищення цін і тарифів".

"Ми суттєво переглянули модель субсидій і компенсацій, яка працювала в Україні до сьогоднішнього дня", - повідомив Яценюк. Внаслідок цього кількість домогосподарств, які отримуватимуть субсидії, зросте з 1 млн до 4,5 млн.

"Загалом 30% населення України буде покрите безпрецедентною програмою компенсації. Це мільярдні кошти з державного бюджету. Але ми найшли ці гроші для того, щоб 30% українців не відчули підвищення цін на енергоносії і комунальні послуги. Навіть незважаючи на те, що Росія безпрецедентно підняла ціну на газ і фактично робить все для того, щоб знищити українську економіку і підірвати соціальну стабільність", - наголосив прем’єр-міністр.

Голова уряду також зазначив, що Кабінет міністрів має декілька варіантів врегулювання ситуації щодо ціни на газ: "Ми будемо застосовувати у правовідносинах з російським монополістом "Газпром" всі методи щодо врегулювання ситуації, в тому числі й міжнародно-правові".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!