"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

МінАПК просить правоохоронців розслідувати захоплення "Украгролізингу"

П'ятниця, 4 квітня 2014, 20:54
Мінагрополітики офіційно звернулось до Генеральної прокуратури, СБУ та МВС України  з проханням якнайшвидше вирішити ситуацію, яка склалась навколо НАК "Украгролізинг".

На даний час правоохоронними органами вже  проводяться слідчі дії, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Як зазначається, в ніч з 2 на 3 квітня невідомими особами було здійснено захоплення адміністративного будинку ПАТ НАК "Украгролізинг", що знаходиться за адресою місто Київ вулиця Мєчнікова, 16а та заблоковано роботу Компанії.

"Не дивлячись на те, що НАК "Украголізинг" підпорядкований безпосередньо Кабінету міністрів, Мінагрополітики не може залишатись осторонь проблеми, що виникла. Адже міністерство координує діяльність кампанії в частині ведення єдиної технічної політики в агропромисловому комплексі", - йдеться в повідомленні.

"Відповідно, блокування роботи компанії призводить до несвоєчасного забезпечення аграріїв сільськогосподарською технікою, що негативно впливає на хід проведення весняно-польових робіт",  - повідомляє прес-служба.

Реклама:

З огляду на неодноразові нарікання з боку громадськості, аграріїв та ЗМІ щодо існуючих в НАК "Украгролізинг" корупційних схем, зловживань і нецільового використання бюджетних коштів керівництвом, Мінагрополітики ініціювало перевірку фінансово-господарської  діяльності компанії, та були прийняті відповідні кадрові рішення.

"Вочевидь, такі кроки Мінагрополітики і викликали відповідну реакцію колишніх керівників "Украгролізингу", які вдалися до злочинної практики рейдерських захоплень  та дестабілізації діяльності компанії", - зазначає прес-служба.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: