Україна зможе постачати газ через Польщу не раніше травня - Gaz System

П'ятниця, 4 квітня 2014, 16:11

Українські компанії можуть почати поставки газу від європейських постачальників через Польщу в Україну не раніше травня поточного року.

Про це повідомила прес-секретар компанії Gaz System, яка керує польською газотранспортною інфраструктурою, Малгожата Полковська, передає УНІАН.

Вона зазначила, що поставки можуть здійснювати компанії, які виграють аукціон на використання потужностей пункту "Хермановіце", який є єдиним на кордоні України та Польщі, через який можлива прокачка газу українським споживачам.

Полковська нагадала, що Gaz System не отримував заявок на аукціон про постачання в квітні і в другому кварталі поточного року.

Реклама:

"Аукціон на поставки в травні пройде 24 квітня", - сказала вона, зазначивши, що немає іншого шляху для початку постачань, окрім перемоги в аукціоні.

Вона також повідомила, що потужності "Хермановіце" дозволяють щодоби прокачувати в Україну до 4 млн кубометрів газу або близько 1,5 млрд кубометрів на рік.

Раніше представники компанії говорили про можливі постачання до 4,8 млн кубометрів або 1,7 млрд кубометрів на рік, зазначаючи, що Gaz System не може забезпечити на цьому напрямку стабільність поставок.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!