"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Microsoft показала сенсорну версію Office для платформ Windows

П'ятниця, 4 квітня 2014, 11:48

Microsoft представила нову версію відомого пакету офісних додатків, яка оптимізована для оптимальної роботи на сенсорних екранах.

Про це пише The Verge.

Поки Microsoft показала тільки попередню версію, яка нагадує багато в чому представлений раніше Office для iPad.

Додатки отримали вгорі просту Ribbon-панель з одним рядом кнопок, а інша частина екрану віддана для перегляду і редагування документів.

Реклама:

Найважливіше, що панель інструментів не перевантажена кнопками, а іконки розставлені досить рідко, щоб їх було простіше натискати пальцями.

Варто окремо підкреслити, що Microsoft показала на презентації досконаліші і функціональні версії додатків Office, ніж представлені раніше варіанти для планшетів Apple.

Як і в Office для iPad, в наявності мультисенсорні жести і випадають контекстні меню для модифікації документів.

Незважаючи на те, що сенсорна версія Windows 8 вийшла ще в жовтні 2012 року, Microsoft до останнього часу не виводила на ринок оптимізованих для планшетів варіантів Office.

Компанія лише реалізувала особливий режим Touch Mode, в рамках якого пакетом додатків було дещо легше користуватися на сенсорному екрані за рахунок більш розрядженою розстановки керуючих елементів.

Варто особливо відзначити, що вказана сенсорна версія пакету Office з'явиться не тільки на платформах Windows 8 і Windows RT, а й на смартфонах Windows Phone.

На жаль, поки Microsoft нічого не повідомляє про дату виходу нової сенсорної версії Office. Судячи з демонстрації, програми в даний час знаходяnься на хорошому рівні, так що компанія може випустити пакет в поточному році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: