ФБР шукатиме гроші Януковича

Середа, 30 квітня 2014, 15:00

Федеральне бюро розслідувань США створить спеціальний підрозділ, який відстежуватиме фінансові потоки корумпованих закордонних лідерів.

Про це заявив генеральний прокурор США Ерік Голдер у вівторок, 29 квітня, під час міжнародного форуму The international Ukraine Forum on Asset Recovery (UFAR), який завершується в середу в Лондоні, пише DW.DE.

За словами американського генпрокурора, до антикорупційного спецпідрозділу ввійдуть 12 слідчих та аналітиків, які розслідуватимуть корупцію в Україні та інших державах, передає Reuters.

Ерік Голдер зазначив, що в випадку України йдеться про мільярди американських доларів, незаконно звідти виведених.

Реклама:

За його словами, на пошуки рахунків Януковича можуть піти роки, але в кінцевому підсумку це матиме успіх. "Ми налаштовані рішуче... Можна втекти, але не можна сховатися", - наводить слова Голдера інформагенція.

Окрім того, США готові виділити Україні 2,5 мільйона доларів технічної допомоги для повернення активів, викрадених колишніми високопосадовцями.

Про це повідомила прес-служба Генеральної прокуратури України у вівторок, 29 квітня.

Також стало відомо, що розслідування за підозрою у відмиванні грошей у зв’язку з корупційними діями в Україні почалося й у Великобританії. На рахунках британських банків заблоковано активи на суму 17 мільйонів євро (близько 23 мільйони доларів), що походять із України.

Напередодні рахунки низки колишніх українських урядовців та підприємців, наближених до екс-президента Віктора Януковича, заморозили Швейцарія, Австрія та Ліхтенштейн.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!