"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Польща та Угорщина готові почати реверсні поставки газу до України

Четвер, 3 квітня 2014, 18:13

Україна отримала підтвердження від операторів газотраспортних систем Польщі та Угорщини про можливість поставок в країну за реверсною схемою близько 20 мільйонів кубометрів природного газу на добу.

Про це на прес-конференції в Кабінеті міністрів повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Продан, передає УНІАН.

"На сьогоднішній день у нас підтвердження від операторів газотранспортних систем Польщі та Угорщини про те, що ми можемо здійснювати реверс з добовим постачанням близько 20 млн кубометрів газу", - сказав він.

"На сьогоднішній день є газотрейдери, які готові включитися в роботу, і постачати газ за відповідними ринковими європейськими цінами", - підкреслив міністр.

Реклама:

Також Продан звернувся до словацької сторони з різкою критикою, зазначивши, що питання реверсних постачань газу з території цієї країни, як найбільшого альтернативного російському шляху імпорту "блакитного палива", практично не вирішується.

"На жаль, питання практично не вирішується зі словацької сторони. Нас навіть не хочуть разом зі словацькими фахівцями допускати на територію словацької газовимірювальній станції в Копушанах для того, щоб ми могли подивитися технічну документацію, подивитися фізично на ті трубопроводи, що можна зробити для того, аби здійснювати реверс з території Словаччини", - сказав Продан.

За словами міністра, європейські газотрейдери повідомили українській стороні про можливість поставок з території Словаччини до 20 млрд кубометрів природного газу в рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: