МОЗ досі не отримало 554 "швидких Богатирьової". Документи

Четвер, 3 квітня 2014, 18:01

Міністерство здоров'я не отримало від постачальників - НВО "Практика" та "АІС-Столиця" - 554 автомобілів "швидкої допомоги", за які відомство у 2013 році заплатило не менше 360 млн гривень.

Про це під Робочої наради в МОЗ щодо ситуації із забезпеченням медичних закладів автотранспортом заявив керівник ДУО "Політехмед" Ростислав Картавцев.

Загальна сума, що була сплачена Міністерством охорони здоров'я поставщикам за "швидкі" - 913,417 млн гривень. МОЗ, таким чином, виконало усі зобов'язання перед компаніями, з якими були укладені договори відповідно до проведених у 2013 році тендерів.

За умовами договорів, "швидкі" повинні були бути поставлені до 30 березня 2014 року. Утім, за даними на 2 квітня 2014 року МОЗ отримав від постачальників лише 858 машин з 1412.

Реклама:

Загалом, не дивлячись на те, що термін поставки закінчився 31 березня 2014 року, МОЗ ще не отримала 554 автомобілів.

У тому числі, відповідно до даних, оприлюднених на Робочій нараді, 220 "швидких" було повернуто постачальнику через відсутність документів ДАІ. В даному випадку мова йде про компанію-постачальника НВО "Практика", яка не надала таких документів.  

Натиснути для збільшення 

Власником фірми "Практика" є Олег Висоцький. За словами глави правління "Центру протидії корупції" Віталія Шабуніна, ця компанія "потрапила в милість до сім'ї Януковича завдяки тому, що вона зробила бронювання для декількох автомобілів з "межигірського" ​​гаража, а також продала за собівартістю сотню автомобілів "швидкої допомоги" благодійному фонду Олександра Януковича".

Раніше повідомлялося, що високопосадовці Міндоходів та МОЗ змушували дилера французького автогіганта Peugeot Citroen в Україні знижувати ціни на машини, які купувала НВО "Практика".

Видання "Наші гроші" також писало, що МОЗ значно переплатила за придбання та переобладнання машин під "швидку медичну допомогу".

Як відомо, Міністерство охорони здоров'я 18 листопада 2013 року за результатами тендеру уклало низку угод на постачання 1309 автомобілів швидкої допомоги на суму 859,9 млн гривень.

Угоди було укладено з такими постачальниками: ПрАТ "НВО "Практика" - на суму 713,69 млн гривень, "АІС-Столиця" - на 49,9 млн гривень, ТОВ "Ілатанмед" – 97,35 млн гривень.

Проте, тоді були на торгах реалізовані 9 з 10 лотів. Торги за лотом №2 щодо закупівлі 103 "швидких" типу "А" були скасовані, оскільки було надано менше двох пропозицій.

Процедура розкриття пропозицій конкурсних торгів за лотом №2 відбулася 5 грудня 2013 року. 9 грудня 2013 року було визначено переможця, яким знову стало ПрАТ "НВО "Практика". З ним, відповідно, було укладено ще один договір на суму 53,417 млн гривень.

 Матеріали Робочої наради 

Нагадаємо, новим міністром МОЗу є Олег Мусій, який під час Майдану керував медичною службою спротиву.

Екс-міністр Раїса Богатирьова потрапили у списки колишніх високопосадовців України, на які накладено економічні санкції Євросоюзу. Наразі місце її перебування невідоме. 

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: