Шлапак сподівається отримати від зовнішніх кредиторів 13 мільярдів

Четвер, 3 квітня 2014, 17:03

Україна розраховує отримати від міжнародних кредиторів і донорів за підсумками 2014 року 13 мільярдів доларів, і більше половини цієї суми припаде на Міжнародний валютний фонд.

Про це повідомив журналістам голова міністерства фінансів України Олександр Шлапак, передає УНІАН.

"Цього року загальна сума зовнішніх ресурсів нами оцінюється в 13 млрд доларів", - сказав міністр.

При цьому він зазначив, що уряд поки не домовився з МВФ про розмір допомоги в 2014 році, але розраховує отримати близько 7 млрд доларів.

Реклама:

"Про це ми досі не можемо домовитися з Міжнародним валютним фондом. Ми очікуватимемо від них 7 млрд доларів. Решту ми плануємо зібрати на донорській конференції від інших кредиторів", - сказав Шлапак.

Як повідомлялося, раніше прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявляв, що загальний ресурс фінансової допомоги, зокрема у вигляді кредитів міжнародних фінансових організацій, який може бути наданий Україні цього року, може досягти 13,5 млрд доларів.

За словами міністра фінансів, обсяг першого траншу кредиту Україні від МВФ в рамках програми співробітництва stand-by може становити близько 3 млрд доларів, половина з яких піде на поповнення резервів Національного банку, а половина - до державного бюджету.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!