Росія підвищує ціну на газ для України до 485 доларів

Четвер, 3 квітня 2014, 15:02

Уряд РФ у зв'язку з односторонньою денонсацією угод із Україною щодо Чорноморського флоту, зокрема харківських угод, скасував пільговий митний збір на газ для України, що передбачає підвищення ціни на газ на 100 доларів - до 485 доларів за тисячу кубометрів.

Про це йшлося на зустрічі прем'єр-міністра Росії Дмитра Медведєва з головою "Газпрому" Олексієм Міллером, передає УНІАН

Медведєв зазначив, що уряд РФ у 2010 році на виконання так званих харківських угод щодо ЧФ прийняв постанову про пільгові митні збори на газ для України.

"З урахуванням зникнення міжнародно-правових підстав для існування угоди й денонсації самої угоди я ухвалюю рішення про скасування постанови уряду від 30 квітня 2010 року № 91", - сказав Медведєв. 

Реклама:

При цьому Міллер заявив, що це є підставою для підвищення ціни на газ.

"Підписання постанови про скасування застосування пільг із мита при поставках газу в України для нас, Дмитро Анатолійович, означає, що автоматично у суворій відповідності до діючого контракту на поставки газу в Україну від 2009 року ціна на газ підвищується, і з квітня вона становитиме 485 доларів за тисячу кубометрів", - сказав Міллер.

Як повідомлялося, 2 квітня міністр фінансів України Олександр Шлапак заявив, що Мінфін очікує підвищення ціни на газ, що імпортується з Росії, до 487 доларів за тисячу кубометрів після денонсації угод між Україною та Росією про базування Чорноморського флоту в Криму.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!