"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Сальдо платіжного балансу покращилося в 10,5 разу

Вівторок, 29 квітня 2014, 18:33

Дефіцит платіжного балансу в березні 2014 року становив 0,203 мільярда доларів, що в 10,5 разу менше, ніж у лютому поточного року.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на дані Національного банку України.

"У березні 2014 року дефіцит зведеного платіжного балансу значно скоротився в порівнянні з першими місяцями 2014 року, що було обумовлено відновленням припливу коштів по фінансовому рахунку", - зазначено в повідомленні.

В цілому, згідно з повідомленням, дефіцит платіжного балансу в першому кварталі становив 4,276 млрд доларів, тоді як за аналогічний період минулого року був зафіксований його профіцит у розмірі 1,821 млрд доларів.

Реклама:

Як повідомлялося, профіцит платіжного балансу України в березні 2014 року становив 0,127 млрд доларів.

За даними НБУ, дефіцит поточного рахунку третій місяць поспіль залишався низьким: у березні 2014 року він скоротився в 6,4 разу в порівнянні з аналогічним періодом 2013 року - до 0,238 млрд доларів через різке скорочення імпорту внаслідок зниження економічної активності і девальвації національної валюти.

У повідомленні наголошується, що в річному вимірі експорт товарів залишився практично на рівні відповідного періоду минулого року: зменшився на 0,6% - до 5,2 млрд доларів. Разом з тим, імпорт товарів знизився на 23% в річному вимірі, до 5,5 млрд доларів.

При цьому у повідомленні зазначено, що приріст готівкової валюти поза банками в березні скоротився в порівнянні з лютим в 2,6 рази.

Нацбанк також зазначив, що до початку квітня міжнародні резерви досягли еквівалента фінансування майбутнього імпорту протягом двох місяців, тоді як на початок березня - 1,8 місяця.

При цьому в березні було здійснено чергове планове погашення кредиту МВФ у розмірі 193 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!