Український фондовий ринок розпочав торги стрімким зниженням

Вівторок, 29 квітня 2014, 11:50

Український фондовий ринок почав торги у вівторок черговим стрімким зниженням, учасники торгів побоюються нових терористичних атак на сході країни, вважаючи, що санкції США не вплинуть на РФ.

Про це пише "Інтерфакс-Україна".

Як повідомляється, індекс "Української біржі" (УБ) до 11:00 просів на 1,05% - до 1110,71 пункту, індекс ПФТС - на 0,11%, до 405,49 пункту.

В індексі УБ вранці найбільше сильно подешевшали акції "Донбасенерго" (-5,41%), Єнакіївського метзаводу (-2,85%) і "Азовсталі" (-1,88%).

Реклама:

Дорожчали тільки акції "Укрнафти" (+0,04%) з огляду майбутнього у вівторок зборів акціонерів.

В індексі ПФТС угоди пройшли тільки з акціями Крюківського ВСЗ (-1,42%) і "Мотор Січі" (-0,11%).

"Судячи з подій на сході України і загрозу поширення тероризму на півдні країни, травень обіцяє бути вельми "спекотним", - відзначив керуючий партнер інвесткомпанії "Капітал Таймс" Ерік Найман.

Молодший аналітик інвесткомпанії "Аструм" Дар'я Тимченко в свою чергу звернула увагу, що ряд високопоставлених чиновників ЄС не поспішає з візуванням нових санкцій відносно Росії, розуміючи, що це може сильно вдарити по економіці регіону.

"Якщо в умовах такого потурання ситуація в Україні продовжить посилюватися, то фондові активи посилять своє падіння", - прогнозує експерт.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: