Японія розширила санкції відносно Росії

Вівторок, 29 квітня 2014, 09:29

Керівництво Японії повідомило про введення чергових санкцій відносно РФ у зв'язку з ескалацією політичної ситуації в Україні.

Про це пишуть "Весті.Економіка".

У рамках обмежень передбачається припинення віз 23 співробітникам державних структур Росії та іншим персонам. Список буде опубліковано пізніше.

Рішення про введення санкцій прийнято Токіо і обумовлено здійсненням загальних постанов, схвалених главами семи основних індустріально розвинених держав світу. Раніше найбільші японські банки - Sumitomo Mitsui Banking Corporation (SMBC) і Bank of Tokyo - Mitsubishi UFJ - прийняли рішення скоротити свій бізнес в Росії.

Реклама:

Минулого місяця Японія ввела перший пакет обмежень, що було продиктовано позицією Росією щодо ситуації в Криму.

Санкції передбачали заморожування переговорів щодо полегшення візового режиму і припинення консультацій про потенційне укладення трьох договорів: про інвестиційне співробітництво, про запобігання військової діяльності і співробітництво в космічному просторі.

Посли 28 країн ЄС введуть індивідуальні обмежувальні заходи відносно ще 15 представників Росії. Імена осіб, що потрапили в список, будуть опубліковані в "Офіційному журналі" ЄС.

Про це офіційно повідомила у понеділок, 28 квітня, в Брюсселі Рада ЄС. Тим самим це доводить загальне число осіб, підданих санкціям ЄС, до 48.

Про розширення пакету санкцій повідомили також США і Канада. Вашингтон оголосив, що в чорний список додані 7 чиновників і 17 компаній, які мають відношення до цих персон. США також вводять додаткові обмеження щодо 13 з цих компаній.

Про посилення санкцій щодо Москви повідомила і Канада. За заявами прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера, в чорний список потраплять 9 російських чиновників і 2 банки.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!