ГПУ: Янукович вивіз до Росії 32 мільярди доларів

Вівторок, 29 квітня 2014, 09:18

Виконуючий обов'язки генерального прокурора Олег Махніцький заявляє про вивезення Віктором Януковичем до Росії 32 млрд доларів.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури.

"Росія приховує у себе таких злочинців, як Віктор Янукович та Віктор Пшонка і заявляє про те, що не має наміру їх видавати. З Україною співпрацюють усі держави, крім Росії. За останніми оперативними даними тільки в Росію Януковичем вивезено мінімум 32 млрд доларів", - йдеться в повідомленні.

За його словами, на запити України про повернення активів відгукнулися Австрія, Ліхтенштейн, Швейцарія.

Реклама:

"Зокрема, за даними швейцарської сторони, на кінець 2012 року на рахунках у швейцарських банках знаходилося 2 млрд доларів коштів українського походження. На переконання Махніцького, зазначена сума не могла бути отримана законним шляхом або частину коштів, отриманих законно, була незначною", - сказано в повідомленні.

За словами Махніцького, в ході слідства накладено арешт на особисте майно підозрюваних Януковича, колишнього глави АП Андрія Клюєва, сина Януковича Олександра, колишнього міністра аграрної промисловості Миколи Присяжнюка, і їх рахунків у банківських установах України на загальну суму майже 1,3 млрд гривень, у тому числі в цінних паперах - на 1,16 млрд грн, більше 9,6 млн американських доларів і 214 тис євро.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: