"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

В Мінагропроді обіцяють не допустити подорожчання "соціального" хлібу

Понеділок, 28 квітня 2014, 18:55

Для недопущення зростання цін на "соціальний хліб" Аграрний фонд активно поставляє борошно на хлібопекарні.

Про це повідомляється у прес-релізі Мінагропроду.

"Для недопущення зростання цін на соціальні сорти хліба Мінагрополітики доручило Аграрному фонду продовжити роботу з переробки  зерна державного інтервенційного фонду та активізувати поставки борошна хлібопекарським підприємствам. У такий спосіб міністерство також підтримує хлібопекарські підприємства", - йдеться у повідомленні.

Так, виробництво борошна Аграрним фондом організовано на переробних підприємствах 24 областей країни. З початку 2014 року на переробних підприємствах було перероблено 115 тисяч тонн зерна.

Реклама:

Як зазначається, борошно Аграрного фонду - є цільовим, його відпуск здійснюється виключно за замовленими облдержадміністраціями обсягами та безпосередньо хлібопекарським підприємствам, які випікають соціальні сорти хліба.

Реалізація борошна відбувається за фіксованими цінами, які є незмінними з 2011 року і які становлять для вищого ґатунку - 2896 гривень за тонну, першого - 2711 гривень за тонну, другого - 2381 гривень за тонну, що на  13 - 21% нижче за  поточні ринкові ціни.

"Станом на квітень Аграрним фондом налагоджено господарські стосунки із 141 хлібопекарським підприємством всіх регіонів країни. Згідно із укладеними договорами хлібопекарські підприємства мають наміри закупати понад 65 тисяч тонн борошна на місяць", - повідомляє прес-служба.

Також зазначається, що протягом квітня для підтримання стабільних цін на соціальні сорти хліба Аграрним фондом було відвантажено на замовлення хлібопекарських підприємств 36,4 тисяч тонн борошна. Поставка була здійснена на 115 хлібопекарських підприємств.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!