Україна істотно скоротила експорт металу до Росії

Понеділок, 28 квітня 2014, 13:10

Українські металурги в першому кварталі 2014 року скоротили експорт продукції до Росії на 34% порівняно з аналогічним періодом 2013 року - до 350 млн доларів.

Про це на прес-конференції повідомив начальник відділу аналізу ринків чорної металургії Державного інформаційно-аналітичного центру моніторингу зовнішніх товарних ринків (Держзовнішінформ) Олександр Шейко, пише "УНІАН".

Він зазначив, що постачання нашої металопродукції суттєво скоротилися і на ринки інших країн СНД, де падіння становило 37%, до того ж зріс експорт до країн Європейського союзу, а також незначно збільшився обсяг поставок до країн Близького Сходу, які є традиційним ринком збуту для українських металургів.

"Чи вдасться за рахунок ЄС і країн Близького Сходу компенсувати падіння на ринку країн СНД? Думаю, що ні. Принаймні, у короткостроковій перспективі", - сказав Шейко.

Реклама:

За його словами, саме серйозне скорочення поставок до РФ зазначалося в експорті сортового прокату гарячекатаного плоского прокату та арматури, постачання якої скоротилися в першому кварталі 2014 року на 70%.

На думку Шейко, скорочення експорту металургійної продукції до Росії триватиме до стабілізації військово-політичної обстановки.

Як повідомлялося, Україна за підсумками 2013 року скоротила експорт чорних металів у грошовому виразі на 6,4% в порівнянні з 2012 роком - до 14,3 млрд доларів, до того ж їхня частка в експорті країни становить 22,6%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: