Олігархи з Росії та України все активніше інвестують в лондонську нерухомість

Понеділок, 28 квітня 2014, 11:57

Заможні громадяни Росії та України все активніше інвестують в лондонську нерухомість.

Про пише "Інтерфакс-Україна" з посиланням на Financial Times.

"Заможні росіяни та українці намагалися знайти безпечні напрямки для інвестицій з початку цього року" , - зазначає аналітик консалтингової компанії JLL Адам Чалліс, що працює в сфері житлової нерухомості.

Згідно з прогнозом JLL, приплив російського капіталу на ринок житла Лондона збільшиться за рік у чотири рази.

Реклама:

За оцінками агентства нерухомості Savills, громадяни Росії в 2013 році інвестували близько 180 млн фунтів стерлінгів (більше 303 млн доларів) в лондонський ринок житла.

Багато агентств очікують, що в 2014 році, коли нинішня хвиля потенційних покупців здійснить угоди на ринку, цей показник істотно збільшиться.

"Багато російських громадян, які зверталися до нас за останні декілька років і планували можливість покупки нерухомості, тепер реалізують свої плани", - говорить директор агентства Property Vision Рорі Скарібрік.

Велика кількість заможних громадян країн Східної Європи продовжують купувати житло в Лондоні через різні корпоративні структури, щоб зберегти анонімність, незважаючи на введення міністром фінансів Великобританії Джорджем Осборном додаткових податків для таких покупців, відзначають податкові консультанти і агентства нерухомості.

"Мінфін Великобританії був здивований кількістю власників нерухомості, які оформляють свою власність на корпоративні структури", - говорить Чалліс.

Оформляючи нерухомість таким чином, олігархи намагаються сховати свої активи від міжнародних санкцій, пише FT.

Купівля житла через корпоративну структуру дуже популярна, оскільки "у разі заморозки активів або чогось подібного, нерухомість буде захищена", відзначає агент нерухомості, що працює із заможними клієнтами, Чарльз Макдауелл.

"Ми бачимо явне збільшення попиту з боку покупців з Росії та інших країн Східної Європи, - каже Макдауелл. - Російські інвестори особливо стурбовані тим, яким чином, їх може торкнутися посилення санкцій".

Партнер юридичної компанії Collas Grill Майкл Морріс, який консультує заможних міжнародних клієнтів, відзначає, що покупка нерухомості через корпоративні структури обумовлена ​​в тому числі і тим, що "земельний кадастр є публічно доступним, а коли ти дуже багатий, ти не хочеш, щоб кожен знав, де знаходиться твій дім".

Багато компаній, на які зареєстрована лондонська нерухомість, знаходяться в "податкових гаванях " - у цих країнах найчастіше існують хороші практики збору інформації про корпоративну структуру.

Однак, наприклад , у США щороку створюється близько 2 млн компаній, і імена їх власників не розкриваються.

Агентства нерухомості у Великобританії зобов'язані проводити додаткові перевірки у разі, якщо операція з купівлі нерухомості викликає підозри, проте влада визнає, що виявити потенційно підозрілі угоди дуже складно, пише FT.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!