Fitch підвищило рейтинг Іспанії

Субота, 26 квітня 2014, 11:48

Міжнародне рейтингове агентство Fitch підвищило довгостроковий рейтинг дефолту емітента (РДЕ) Іспанії на один щабель - до "ВВВ+" з "ВВВ", прогноз - стабільний.

Про це йдеться в прес-релізі агентства, пише "Прайм".

Одночасно Fitch підтвердило короткостроковий РДЕ Іспанії на рівні "F2" і підвищило стелю країни по рейтингах до "АА+" з "АА" .

Аналітики агентства відзначають, що з часу пониження рейтингів Іспанії в 2012 році ризики в частині кредитоспроможності країни знизилися, умови фінансування покращилися, економічний прогноз став більш визначеним, а проблеми іспанських банків, що створюють додаткове навантаження на державу, в значній мірі були вирішені.

Реклама:

Структурні реформи ринку праці, пенсійної системи, податково-бюджетної політики і фінансового сектору, які були проведені владою у відповідь на кризу, поліпшили довгострокову перспективу Іспанії, відзначає Fitch.

Агентство прогнозує, що державний борг Іспанії досягне пікового рівня в 104% ВВП в 2016 році, після чого почне поступово знижуватися за умови, що процентні ставки залишаться близько до поточних рівнів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: