Microsoft завершила купівлю мобільного бізнесу Nokia

П'ятниця, 25 квітня 2014, 18:27

Microsoft завершила операцію з придбання у фінської Nokia бізнесу з виробництва смартфонів - підрозділи Devices & Services.

Про це йдеться в повідомленні американської корпорації , передає "РИА Новости".

Оголошена спочатку сума угоди - 5,44 мільярда євро, в які включені 1,65 мільярда євро за патенти Nokia. З угоди виключені два заводи Nokia - в індійському Ченнаї і корейському Масане.

Продаж першого неможливий через податкові претензій індійської влади, він продовжить роботу в складі Nokia і буде виробляти мобільні телефони для Microsoft. Завод в Масане Nokia має намір закрити.

Реклама:

Наделла Стівен Елоп, який раніше обіймав пост президента і гендиректора Nokia, продовжить роботу в якості виконавчого віце-президента Microsoft Devices Group - розширеного підрозділу, який об'єднає розробку і виробництво смартфонів, мобільних телефонів, планшетів і приставок Lumia, Nokia, Xbox, Surface, продуктів і аксесуарів Perceptive Pixel.

Разом з покупкою мобільного бізнесу фінської компанії в Microsoft перейдуть співробітники більш 130 об'єктів, розташованих в 50 країнах по всьому світу, які здійснюють проектування, розробку, виробництво, маркетингову діяльність та продажу смарт-пристроїв, мобільних телефонів і сервісів.

За умовами операції, Microsoft візьме на себе гарантійні зобов'язання перед існуючими клієнтами Nokia щодо наявних в їх розпорядженні на даний момент пристроїв.

"Можливості в сфері мобільних пристроїв і сервісів, а також активи, які цей підрозділ приносить з собою, прискорять трансформацію нашої компанії. Спільно з нашими партнерами ми, як і колись, будемо фокусуватися на ще більш швидкому розвитку інновацій в сучасному світі, де панують мобільні і хмарні технології", - наводяться в повідомленні слова CEO Microsoft Сатьі Наделли.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: